เครื่องปรุงสูตรอาหารหมกหน่อไม้
- หน่อไม้หวาน
- หมูสามชั้นหั่น
- หอมแดง
- พริกสด
- น้ำปลาแดก (ปลาร้าแหละจ้า อิอิ)
- ผงชุรส
- ข้าวเบือ
- ผักอีตู่
- น้ำย่านาง
- หัวซิงไคซอย (ตะไคร้)
วิธีทำสูตรอาหารหมกหน่อไม้
- เอาหน่อไม้มาสับเป็นเส้นๆ แล้วกะเอาไปต้มให้มันจืดจ้า ต้มจัก 3-5 นาทีกะพอ แล้วเอามาล้างน้ำใส่ตะแกรงให้มันสะเด็ดน้ำ
- เอาพริกสด (อันนี้ไผ๋มักเผ็ดกะตามสะดวกจ้าตามมัก) แต่คนเฮ็ดใส่ 10 เม็ดพะนะ เหอๆๆ หอมแดง ข้าวเบื่อ ตำใส่กันพอละเอียด
- เอาหน่อไม้มาอู๋(อ๋อ)ใส่กับน้ำย่านาง เอาเครื่องที่เฮาตำหว่างอย่านี่ใส่นำจ้าพี่น้อง หัวซิงไค ปรุงรสตามมัก ใส่ปลาแดก ผงชูรส(อันนี้ขาดบ่ได้เด็ดขาดเพิ่มความนัว) คนให้เข้ากัน แล้วอ๋อถิ่มไว้ให้น้ำย่านางมันแห้งจักหน่อย พอน้ำย่านางแห้งแล้วกะปลงหม้อ
- เอามาห่อใส่ใบตอง เอาผักอีตู่โรยหน้ากับบักพริกเป็นเม็ดจักหน่อยพองาม แล้วกะเอาไปนึ่งในหวดข้าว (หรือในซึง) จัก 5-8 นาที เป็นอันเสร็จเรียบร้อยโรงเรียนเมืองธาตุพนมจ้า อิอิๆๆ
- นำใส่ไขใส่จานกินกับข้าวเหนียวฮ้อนๆ แซบหลาย ฮ่าๆๆ เป็นแนวใดจ้าพี่น้อง หมกหน่อไม้หวานใส่หมูสามชั้น สูตรไทธาตุพนม เป็นตากินนำเขาบ่น้อ
|
ความคิดเห็น
แสดงความคิดเห็น